عُشاق الحياة
مرحبا بكم و نشكركم للزيارة و نتمنى التسجيل و المشاركة
المواضيع الأخيرة
» I'll never be sorry for love
الأربعاء يناير 05, 2011 12:19 am من طرف أدم

» محشش ينصح ولده قبل الامتحان خلونا نشوف كيف ينصحه
الأربعاء يناير 05, 2011 12:17 am من طرف أدم

» امته هاشوفك
الأربعاء يناير 05, 2011 12:16 am من طرف أدم

» لعبة الحروف
الأربعاء يناير 05, 2011 12:12 am من طرف أدم

» اين هوه ذاك الحب
الأربعاء يناير 05, 2011 12:11 am من طرف أدم

» لغز للعباقره
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 11:59 pm من طرف ضي القمر

» أتعلم ماذا يؤلمني ...؟؟؟؟
الثلاثاء ديسمبر 07, 2010 10:32 pm من طرف أدم

» لوجه ناصع
الأحد نوفمبر 28, 2010 6:01 am من طرف ضي القمر

» ماسكات رائعة للجمال
السبت سبتمبر 25, 2010 6:38 pm من طرف فارس الليل

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
ضي القمر - 242
 
فارس الليل - 135
 
همس الليل - 116
 
أدم - 113
 
سحر الليل - 96
 
نور الشقيه - 64
 
salums - 34
 
نسر طاير - 15
 
تولاى - 10
 
aerith - 8
 


صينيه شعريه لسان العصفور فى الفرن بجد روعه

اذهب الى الأسفل

صينيه شعريه لسان العصفور فى الفرن بجد روعه

مُساهمة من طرف نور الشقيه في الجمعة يوليو 30, 2010 4:25 am

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

******

أكله الشعرية الي بحبها فدي طريقتها يارب تعجبكم

وبألف هنا يارب

اكله سهله اوي وبموت فيها جدااااا

طبقنا اليوم

-----------

صينية شعرية باللحمة


المقادير:-
----------

1 كيس شعرية لسان العصفور

كيلو لحمة بتلو أو كندوز (بقري)

( ويفضل بيت الكلاوي اللي هي ريش )

3 حبات طماطم

4 بصلات

ملح و فلفل


التجهيز:-

----------

1- يقطع البصل شرائح رقيقه أربع تربع

2- تبشر الطماطم وتكون جاهزة عند الحاجه

3- صينية متوسطة وبها معلقة سمن

4- تغسل اللحمة جيدا

5- تحمر الشعرية حتى اللون البنى الفاتح اوعوا تحلقوها هههههه

الطريقة :-

----------

تضع الصينية على النار وتسيح السمن الذي بها ثم تضع شرائح البصل وتقلب فيه حتى تجد لونه

بدأ يميل إلى الاصفرار و الاستواء بعدها نضع اللحم ونقلبه بالبصل ونضع ملح ونغطي الصينية ونترك اللحمه

تستوي وتتشوح مع البصل ثم نضع الطماطم المبشورة ونقلبها مع اللحم جيدا ونضع قليل من الملح والفلفل

وتذوقها عشان تعرف درجة الملح ثم نغطي الصينية بالغطاء

ونتركها تستوي ونتابعها إلى أن نلاحظ أن الطماطم استوت مع اللحم وتغير لونها إلى التسبيك

نأتي لمرحلة وضع الشعرية إما تضيفوا الشعرية على طول فوق اللي إنتم عملتوه وتضيفوا شوية ماية

أو تشيلوا اللحمة وتضعهوها

في طبق لحد ما تضيفوا الشعرية على البصل بالطماطم وتضعوا شوية ماية و تفردوها في الصينية

وتضيفوا اللحم على الوش عشان تتحمر وشها دي حسب راحتكم بس أنا عن نفسي

بشيل اللحمة وأحط الشعرية وأضيف اللحمة على الوش عشان تتحمر أوي

بعد وضع الشعرية بقى وترتيب الصينية تشغل الفرن وتحطها فيه حتى يتم نضجها

وبرده تتابعوها لا الفرن يحرق وشها وينشف اللحمة يعني لما تحسوا انها الشعرياية استوت واللحمة اتحمر وشها

طفوا عليها وبألف هنا وشفا :$



ملحوظة :- كيس شعرية لفردين كويس أوي و هتكفي

يارب تعجبكم

بس بجد والله أنا بموت فيها وطعمها خطير وألف هنا وافتكروني
avatar
نور الشقيه
عاشق يجى منه

عدد المساهمات : 64
تاريخ التسجيل : 19/07/2010
العمر : 33

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى